Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Τετάρτη 16/12/2020: "μέρα χωρίς οθόνη"

 

Αγαπητοί γονείς,

ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας αναλογιζόμενος ότι η παρατεταμένη έκθεση των παιδιών μας στις οθόνες επιδρά αρνητικά στη σωματική και ψυχολογική τους υγεία αποφάσισε να ορίσει την Τετάρτη 16/12/2020 ως «μέρα χωρίς οθόνες», δηλαδή μια μέρα κατά την οποία τα παιδιά θα απέχουν από κάθε είδους οθόνη.

Γι αυτό σας προτείνουμε εκείνη τη μέρα  να κάνετε με τα παιδιά σας κάποια δραστηριότητα έξω από το σπίτι (περπάτημα, ποδήλατο…), οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σας επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σας .

Εναλλακτικά μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο, να γράψουν ή να ζωγραφίσουν  μια μικρή ιστορία «καραντίνας» ,  να κάνουν πειράματα φυσικής-χημείας, να λύσουν γρίφους, να μαγειρέψετε ή να φτιάξετε μαζί τα γλυκά των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες ή να αφηγηθούν αυτή τους τη δραστηριότητα  και να τα στείλουν στο mail του σχολείου (mail@1gym-el-venizel.chan.sch.gr), έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα άλμπουμ αφιερωμένο σ΄ αυτή τη μέρα.

Ο σκοπός αυτής της μέρας είναι τα παιδιά να απομακρυνθούν και να ξεκουραστούν από τις οθόνες κάνοντας εποικοδομητικά πράγματα που τους ευχαριστούν.